Käsi voi hyvin ja neulominen on taas päässyt vauhtiin. Kevään IK:ta tuoreeltaan katsellessani Aleita Shell   pomppasi toteutuslistalle, mutta ei kovin korkealle sijalle ennen kuin näin Jennin kaksi toteutusta samasta mallista. Aloitin omani viime torstaina ja enää puuttuu viimeiset kaksikymmentä senttiä takakappaleen yläosasta. Saa nähdä mitä siitä tulee...

Sitä ennen valmistui kuitenkin yksi nopea ja yksi useamman kuukauden työ. Tarvitsin ehdottomasti mustan kevyehkön huivin ja Knittyn  Lace ribbon scarf   oli juuri sellainen ohje, jota olin etsinyt.

Lace Ribbon Scarf

Lace Ribbon Scarf

Malli: Lace Ribbon Scarf (Knitty spring 08)
Lanka: Novita Wool, 165 g
Puikot: 3,75
Mitat: 27 x 190 cm

Lupasin kaverilleni jo syksyllä oman Cavern Cardiganini   valmistuttua tehdä kaverilleni samanlaisen, mutta puuvillasta. Aloitus viivästyi ensin sekä omaa laiskuuttani, että monesta muustakin syystä, ja lanka pääsi puikoille vasta alkuvuodesta. Sen jälkeen alkoivat käsivaivat, ja vaikka minä olisinkin tykännyt takkia neuloa, käsi ei tykännyt yhtään joustamattoman puuvillalangan neulomisesta. Mutta nyt se on vihdoin viimein tehty loppuun, ehti jo ruveta nolottamaan kun en saanut mokomaa valmiiksi nopeammin, se kun ei oikeasti ollut iso työ.

Cavern Cardigan 2

Cavern Cardigan 2

Cavern Cardigan 2

Malli: Cavern Cardigan
Lanka: Garnstudio Paris, 520 g
Puikot: 4 mm

Muuten olen oikein tyytyväinen, luulen että vain yhdestä välisovituksesta huolimatta takki on aika passelin kokoinen, mutta käsialani olisi kyllä saanut olla parempi. Jostain syystä en tahdo saada täyspuuvillasta millään tasaista jälkeä aikaiseksi. Tämä meneekin vastaanottajalleen sellaisten toivotusten kera, että saa palauttaa jos ei tykkää, puran sitten langoiksi ja piilotan kaapin perälle...  Ei kun oikeasti, en loukkaannu ja langoille löydän varmasti käyttöä jos tämä ei sovi tai miellytä.