Kylläpä on kakkosen puikoilla tikuttelu hidasta hommaa, useampi ilta menee yksiin vaivaisiin sukkiin. Ja minun ronskilla otteellani nuo ohuet metallipuikot on koko ajan vinkuralla johonkin suuntaan. Onnistun jotenkin kämmensyrjällä painamaan puikon mutkalle ja niitä saa olla alvariinsa suoristelemassa, alkavat olla jo aika kiharalla, vaikka olivat näitä sukkia aloittaessani aivan neitseelliset, suoraan paketista. Erityisen usein suorimishommissa saa olla tiimalasikantapäätä tehdessä.. minä kun niitä reunasilmukoita reikien pelossa hampaat irvessä kiristelen. Mutta eipä ole tullut reikiäkään, että sikäli hyvä.

Toinen yritys..Pitäisiköhän hankkia bambupuikot, paksumpia puikkoja minulla niitä jo onkin, ja tykkään niistä paljon enemmän kuin metallisista. Tosin voisi kuvitella, että minun otteellani kakkosen hammastikut olisivat oitis poikki, viimeistään siellä kantapään kohdalla. Enkä ole niin ohkaisiin bambuisiin vielä törmännytkään, Menitassakin bambusukkapuikkojen koot alkoivat kakspuolikkaista. Metallisissa sukkapuikkoja näytti olevan peräti 1,5 ja 1,75 - mahtaisivat olla minun käyttöni jälkeen hurjan näköisiä.. niistähän voisi vaikka koruja vääntää ;)

Nuo sukat ovat jälleen Regian 4-fädigiä, kakkosen puikot ja 60 silmukkaa. Siitä tulee juuri sopivan napakka sukka paljaaseen jalkaan käytettäväksi kun jalan koko on 38-39 (itselleni, neuloessa totuin ja jopa opin pitämään aluksi liian levottomalta tuntuneista raidoista), edelliset samalla silmukkamäärällä mutta puolikasta suuremmilla puikoilla olivat liian löysät ja löysivät tiensä joulupaketin sijaan mieheni jalkoihin.

Omien sukkieni varteen tein valepalmikkoa jousteeksi, ajattelin että se olisi nopeampaa kuin kahden silmukan palmikko, mutta täytyy myöntää että nyt vähän kaduttaa, sillä jalassa kun jouste venyy, valepalmikon langankierrosta syntyvä reikä ei ole minusta kovinkaan kivan näköinen. Wavy-huiviLepotilassahan tuo näyttää lähes samalta kuin palmikko, mutta seuraavaksi teen kyllä oikeaa palmikkoa, kahdella silmukalla se on kuitenkin aika nopeaa kun ei tarvitse mitään apupuikkoja käyttää. Nuo saavat nyt jäädä tuollaisiksi kun toinenkin sukka on viimeistä viittä senttiä vaille valmis.

Wavy-huivi on Novita Woolista no 3,5 pyöröpuikoilla ja tykästyin kovasti tuohon malliin! Mukavan aivotonta telkkarineulontaa, helppoa kuin mikä ja vielä kivan näköistä. Wool on ohuempaa kuin ohjeen lanka, mutta en silti lisännyt silmukkamäärää (42), koska huivi tulee veljen 9-vuotiaalle pojalle joululahjaksi. Omatkin lapset tykkäsivät huivista, saa nähdä innostunko tekemään heillekin tuollaiset. Ensin tosin ajattelin tehdä 17-vuotiaalle kummipojalleni Wavyn kaksinkertaisesta Dropsin Alpacasta (olisikohan 4,5 vai 5 parempi puikkokoko, täytynee kokeilla), silloin langan paksuus menee aika lailla yhteen ohjeen kanssa ja huivista tulee 'aikuisen kokoinen'.

Mutta nyt kirjojen ääreen, proseminaarityön palautuspäivä lähestyy uhkaavasti.