Ehkäpä tämänkin blogin päivitystahti hieman paranee kun lasten koulu alkaa ja arjen aikataulut alkavat muotoutua. Hieman on haikea olo kun nuorimmainenkin meni jo kouluun. Lasten koulu on pelkkä alakoulu, mutta tämän vuoden mahtuvat kaikki neljä vielä samaan kouluun; lapseni ovat ekalla, kolmannella, neljännellä ja kuudennella luokalla.

Puikoilla on jo uuttakin melkein valmiina, mutta vielä on esittelemättä pari kesällä valmistunutta. Kesän IK:sta iski Josephine top eniten ja se pääsikin heinäkuussa puikoille, muuttelin mallia hieman vähemmän A-linjaiseksi ja laskin silmukat uudelleen Novitan Tennesseelle.
Josephine top
Lanka: Novita Tennessee, 370 g
Puikot: 3,5 mm
Ohje: Josephine top (Interweave Knits, kesä 2007)

Tästä tuli aika kiva, mutta kuvasta on pakko sanoa, ettei minusta ole poseeraajaksi; ei asennon, ulkonäön, ulkomuodon eikä ilmeenkään puolesta (onneksi pää on rajattu pois että ette näe kammottavaa ilmettäni...).

Huolisiko joku tuosta rinnanympäryksestä vaikka kymmenen senttiä...? Vituttaa (oho, anteeksi, mutta kun oikeasti ihan hirveästi ärsyttää!) kun vaatteita on niin hankala ostaa kun rinnanympärystä riittää, mutta pituutta on vain 156 cm. Jos esim. jakku istuisi muuten hyvin, napit eivät mene kiinni. Ja jos napit menevät kiinni, jakussa on vyötäröllä (joka on myös väärässä kohdassa) ja hihoissa tolkuttomasti liikaa kangasta. Itse neulomalla voi onneksi muokata ohjeet omalle kropalle sopiviksi, minä usein yhdistelen useampaa kokoa tai teen ylimääräisiä lisäyksiä rinnuksiin. Vaikka tykkään tuosta topista ja olen jo käyttänyt sitä paljon, olisi silti kiva jos se näyttäisi siltä kuin on tarkoitus... eli sisällä olisi vähän vähemmän tissiä...olisi vielä kivampi =)