Viikonloppuna puuhattuaViime viikon suuri työ eli esikoisen villatakki valmistui torstai-iltana (tai no, valmistui ja valmistui, neulomisosuus tehtynä mutta kukahan sen kokoaisi...), joten perjantain luennolle piti äkkiä keksiä jotain helppoa ja nopeaa. Pahemmin päätä vaivaamatta (niin monessa blogissa siihen on jo törmännyt) tuli mieleen Knittyn Calorimetry, ja lankaakaan ei tarvinnut kahta kertaa arpoa - lankavarastosta löytyi vielä baskerista ja lapasista jäänyt Honkarinteen lammastilan karitsanvillalangan loppu. Itse asiassa sitä oli enemmän kuin olin muistanut, joten tein siitä viikonloppuna myös kämmekkäät ja kännykkäkotelon.

Kukahan viitsisi tulla kokoamaan tuon kuvassa olevan esikoisen villatakin? Kaulus on taitettu, hihat pitäisi enää kiinnittää, muuten vartalo-osa ja hihat on tehty saumattomina. Ja edelleen kaipailen ohjeita/neuvoja/kokemuksia vetoketjun kiinnittämisestä neuleeseen. Ihan sellaisia käytännön "väännänpä rautalangasta" neuvontaa - olen nimittäin aivan varma, että onnistun ryssimään homman oikein perusteellisesti. Onkohan koneella ompeleminen aivan kuolleena syntynyt ajatus? Jotenkin muistelen kuulleeni, että senkin voisi saada onnistumaan. Tai sitten ei.
(Kuvassa myös Fifi III:n alku, se on tulossa lahjaksi, joten ei siitä tämän enempää tällä kertaa.)

Karitsanvillalankaa jäi siis vielä pieni nöttönen kämmekkäidenkin jälkeen ja punnitsemalla tuumasin, että se riittäisi toiseen Calorimetryyn (ja miksihän ihmeessä tekisin toisen samasta langasta?) tai yhteen kämmekkääseen (yhteen? hei haloo...). Päätin sitten parempien ideoiden puutteessa kokeilla huovuttamista, kännykkäkotelo oli juuri sopivan pieni juttu - langan riittämisen lisäksi siinäkin mielessä, ettei hukkaan heitetyn langan määrä olisi harmittanut aivan älyttömästi vaikka tulos olisi ollut susi. Mutta eipä ollut! Olen erittäin tyytyväinen, varsinkin kun koko tuli puhtaasti arvaamalla ja silkalla tuurilla, periaatteella "oliskohan tää tarpeeksi iso? vai liian iso? äh, olkoon mitä on" eli minulla ei ollut hajuakaan tuon langan huopumisominaisuuksista. Nyörin tein punomalla viimeiset n. 10 m lankaa kahdeksankertaiseksi ja huovutamalla koneessa. Ja se nappi on suorassa vaikka näyttääkin noissa kuvissa vinolta.

Kännykkäkotelo