Lapaset kolmoselleOnpa päässyt aikaa vierähtämään edellisestä neulepostauksesta, mutta enpä kovin kummoisesti ole mitään tehnytkään. Kolmoselle tein vaaleanpunaiset lapaset kun huomasin ettei hänellä ollut "parempien ulkovaatteiden" eli polvipituisen villakangastakin kanssa käytettäviin vaaleanpunaisiin kaulaliinaan ja hattuun sopivia käsineitä. Nyt on. Ohje oli oma, lankana ällöimelä Nalle, puikot 2,5 ja 3 mm, silmukoita 32. Punnitseminen unohtui enkä jaksa nyt lähteä lapastenmetsästykseen - mutta ei tuollaiset viisitoista senttiä pitkät 8-vuotiaan lapaset vieneet lankaa kuin nöttösen. Johonkin pitäisi tuo ällön värinen langanloppu vielä saada upotettua. Vaaleanpunainen on ihan ok oikean sävyisenä, mutta tuo on liian imelä minun makuuni. Tytär kyllä tykkäsi ja se on pääasia, hänhän niitä lapasia käyttää enkä minä.

Omat sukatTein myös itsellen toiset sukat Regia 4-fädigistä, olen kovasti tykästynyt noihin ohuisiin sukkalankoihin ja ajattelin tilata niitä jossain vaiheessa Saksasta reilumman erän, myös yksivärisiä. Täällä olen törmännyt vain tuohon käyttämääni lankaan ja siihenkin vain muutamassa eri värissä. Anttiloissa sitä on satunnaisesti, samoin Menita Outletissa, mutta valikoima on kehno - niin kuin noistakin migreenin aiheuttavista karkkiväreistä ( raidat osuivat muuten tosi kivasti kohdalleen) voi päätellä - ja hinta on kamala, 50 gramman kerä maksaa 4,90!Karkkiraitasukat Väristä huolimatta sukista tuli kivat ja tykkään käyttää niitä paljaaseen jalkaan kun ei tuo lanka edes kutita yhtään. Minulla on mummon neulomia villasukkia varmaan 15 paria, mutta ne ovat kaikki seiskaveikkaa eli kutittavat ja ovat paksuja. Saapassukkina niitä tulee lähinnä pidettyä, sisällä tuntuu että tavallisen sukan päälle vedettynä ovat liiankin lämpimät. Näitä ohuita on mukavampi käyttää.

Loppuviikosta aloittelin myös esikoisen villatakkia. Olisin halunnut tehdä pojalle palmikkotakin, mutta eihän se sellaista halunnut vaan tällaisen ribbineulostakin. Että osaakin olla tylsää neulottavaa... Värikin on pojan itse valitsema, tuleepahan varmasti mieleinen takki. Hänellä on villapaitoja, mutta villatakin tarve tuli kun pojan kaverin äiti soitti ja pyysi poikaa mukaan kun he menevät Tukholman risteilylle hiihtolomalla. Mikäs siinä, senkun menee, mutta haluan laittaa pojalle sinne siistit ulkovaatteet ja pelkään ettei hänen villakangastakkinsa ole tarpeeksi lämmin jos on kylmä sää. Jotain lämmintä on siis takin alla oltava ja ajattelin, että villapaita on hankala kaupungilla jos tuleekin liian lämmin kävellessä tai kaupoissa sisällä, villatakki sen sijaan on helppo avata.

Kuva on otettu jo sunnuntaina, oikeasti olen jo lopettelemassa toista hihaa, sen jälkeen pitää enää neuloa kaulus, koota (pelkkä hihojen kiinnitys, vartalo-osan tein yhtenäisenä tasona kainaloihin asti ja hihatkin pyörönä) ja kiinnittää vetoketju. Löytyisikö siihen hyviä vinkkejä? En ole ikinä ennen laittanut neuleeseen vetoketjua, eikä ole aavistustakaan miten se onnistuu siististi ja etureunoja venyttämättä (koneella, käsin?).

Villatakki esikoiselle