Tässäpä vihdoin kuva viime vuoden viimeisestä työstä eli IK:n kesä 2006 numerossa ollut Looking Glass Top. Tykkään aivan älyttömästi! Neule on ollut jo kovassa käytössä, istuu hyvin, tuntuu hyvältä ja mielestäni myös näyttää hyvältä. Ohjetta muokkasin vain vähän, tein helmasta vähän pidemmän ja käännetyn helman sijaan tein aina oikeaa muutaman sentin. Ohjeessa hihat ovat 3/4 -pituiset, itse halusin pitkät, lisäksi tein etuvarustukselle tilaa tekemällä 2-3 sentin korkeudelta lyhennettyjä kerroksia.

Looking Glass Top

Looking Glass Top
Ohje: IK summer 2006
Lanka: Schoeller + Stahl Merino Mix, 454 g
Puikot: 4,5 mm

On muuten vaikea yhdistelmä kun jalat ovat palelevat ja inhoaa sukkia. Etenkin tavalliset puuvillaiset sukat ahdistavat, villasukat menettelisivät, mutta kun ne ovat niin pirun liukkaat! Parketilla pysyn vielä pystyssä, mutta keittiön ja kodinhoitohuoneen klinkkerilattiat ja villasukat ovat tappoyhdistelmä. Niinpä kaivoin lankavarastostani ikivanhan kerän Nallea (koskahan Novita-nimi tuli käyttöön, tämän vyötteessä luki vielä Rondo Nalle) ja tekaisin itselleni tällaiset:

Säärystimet

"Sukkasäärystimet"
Ohje: omasta päästä
Lanka: Novita Nalle, 79 g
Puikot: 2,75 mm

Toimiva kompromissi, pysyn pystyssä ja jalat pysyvät juuri sopivasti lämpimämpinä.

Eilen ja tänään meillä ovat neuloneet muutkin kuin minä. Kaikki kolme tyttöä (-97, -98 ja -00) halusivat, että näytän miten neulotaan, ja niin he istuivat eilisillan ja pitkät tovit tänäänkin vierekkäin sohvalla neulomassa nukeille ja pehmoleluille kaulaliinoja. Aika söpösiä, eikö? Vaikka onkin näköjään jäänyt hiukset kampaamatta... Hurjan hyvin tytöt jaksoivat keskittyä, nuorimmalle tuli jopa illalla itku kun olisi halunnut jatkaa vielä neulomista, mutta ilkeä äiti käski nukkumaan.

1224183.jpg