Edit klo 12.48: lisäsin blogeihini myös linkkien esikatselun (kokeile laittamalla hiiren kursori jonkun linkin päälle). Timon kautta löysin Erkan blogiin, jossa asiasta enemmän.

Viimeiset neulotut joululahjat alkavat valmistua ja viimeiset kaupasta ostettavat lahjat täytyy hakea tänään. Huomenna illalla lähdemme veljeni perheen luo Ruotsiin ja palailemme vasta parin viikon kuluttua takaisin. Pääsen sielläkin kyllä nettiin, mutta en tiedä ehdinkö... paikalla on 18 ihmistä (me, pikkuveljen ja isoveljen perheet sekä toinen pikkuveljeni ja äitini), joista 10 on lapsia, nuorin 2,5-vuotias, vanhin 13. Rauhallista joulua meillä tuskin on, mutta varmasti hauska.

Toisessa blogissani Viivi kyseli erään postauksen kommenteissa miten Vuodatuksessa saa järjestettyä laatikoita, sillä oletus-sivupohjassa itse luodut uudet laatikot tulevat automaattisesti oikealle puolelle, vasemmalle tulee vain muutama pohjaan kuuluva laatikko (kirjoittaja, arkisto jne.). Ajattelinpa laittaa ohjeen tännekin, jos vaikka joku on saman ongelman kanssa pähkäillyt.

Mene bloginhallinnassa ulkoasu-asetuksiin ja valitse käytössäsi oleva sivupohja. Selaa koodin loppupuolella, sieltä löytyy tämän näköinen rimpsu:

<div id="vasenreuna">
    <? laatikot{kirjoittaja} ?>
    <? laatikot{arkisto} ?>
    <? laatikot{kategoriat} ?>
    <? laatikot{sivut} ?>
    <? laatikot{syndikaatio} ?>
   </div>

Tuohon voi sitten lisätä laatikot, jotka halua vasemmalle, niiden laatikoiden väliin, missä haluaa niiden näkyvän. Laatikon nimi (huom, nimi, ei otsikko) tulee siis aaltosulkeiden { } väliin. Nyt laatikot eivät vielä hävinneet oikealta, eli vielä pitää etsiä em. koodin jälkeen tuleva tällainen koodipätkä:

<div id="oikeareuna">
    <? laatikot{ei(kirjoittaja,arkisto,kategoriat,syndikaatio,sivut)} ?>
   </div>

Tuohon pitää lisätä sulkeiden sisään sen laatikon nimi, jonka haluaa näkyvän vain vasemmalla. Sitten vaan painetaan tallenna nappulaa, jonka jälkeen pitää vielä klikata 'ota käyttöön' kohtaa sivupohjan nimen jälkeen, jotta muutos näkyisi blogissa.

Myös oikean puolen laatikot voi järjestää niin kuin haluaa, silloin voi laatikot kirjoittaa koodiin tuon "oikeareuna" jälkeen samalla tavalla kuin edellä on tehty vasemmalla puolella, mutta silloinkin pitää muistaa lisätä laatikon nimi myös ei-listaan, muuten ne näkyvät oikealla kahteen kertaan.

Itse olen tehnyt homman niin, että olen poistanut kokonaan tuon "ei-sitä ja tätä" -jutskan. Silloin pitää vain muistaa lisätä laatikon nimi koodiin aina kun lisää uuden laatikon, koska silloin ne eivät tule automaattisesti kummallekaan puolelle. Mutta minulla alkoi olla tuo ei-lista niin pitkä, ettei siinä ollut enää mitään järkeä, ja kun kuitenkin vaihdoin laatikon paikan aina itse uudelleen, niin meni turhan monimutkaiseksi.

Koska nämä muutokset tehdään suoraan sivupohjan koodiin, joutuu ne tekemään uudelleen jos vaihtaa sivupohjaa.

Toivottavasti tästä oli jotain apua, tuli vähän sekava juttu... Saa kysyä jos ei ymmärtänyt jotain ;)