Minä en ole monen projektin neuloja. Yleensä sovellan ohjeita johonkin suuntaan, ja jos projekti jää pitemmäksi aikaa sivuun, on aivan kauhea homma yrittää muistaa missä kohtaa mentiin ohi ohjeen, millä tavalla ja kuinka paljon. Keskeneräiset työt ahdistavat, syyttelevät ja tuntuvat ylivoimaisilta ottaa uudelleen työn alle. Ja neulomisen olisi kuitenkin tarkoitus olla kivaa. Tein jokin aika sitten periaatepäätöksen (josta lipsuin Shetland Trianglen verran...) tehdä kaikki keskeneräiset loppuun ennen uusien töiden aloittamista, ensimmäinen tulos siitä oli February Lady Sweater ja nyt toinen on kesäkuun alusta olohuoneessa lojunut Printed Silk Cardigan kevään IK:sta. Tai minun versioni on Printed Bamboo Cardigan.

Jostain käsittämättömästä syystä olin valinnut koon 38", vaikka oikea kokoni on noin 4 tuumaa enemmän. Olin varma ettei tässä enää puhuttu pukevasta negatiivisesta väljyydestä, vaan neule tulisi olemaan auttamattomasti liian pieni, joten motivaatio jatkaa neuletta oli aika tarkkaan pyöreä nolla. Mutta mitäpä ei kunnon pingotus korjaisi, eikä hommaa haitannut sekään, että bambuneuleella on taipumus levähtää ja venähtää. Niinhän se sitten tekikin, muuten ihan sopivasti, mutta nappilista olisi saanut pysyä napakampana.

Printed Bamboo Cardigan

Printed Bamboo Cardigan
Malli: Printed Silk Cardigan, IK spring 2008
Lanka: Novita Bambu, 440 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Kommentit: On kyllä kaiken vaivan arvoinen, timattikuvion
 neulominen oli jopa addiktoivaa. Väriinkin alan tottua, lankahan
 on Lauttasaaresta pussilankana ostettua (priimaa, jäänyt yli Tampereen
 2007 messuilta, jossa tätä väriä oli uutuutena etukäteismyynnissä).
Hinta oli alle euron/kerä, joten hamstrasin sitä aikoinaan 32 kerää...


Olen myös piiiiiitkästä aikaa ommellut. Ihastuin Susannan pieneen tarvikepussukkaan ja muistin, että Sew Pretty Homestyle löytyy omastakin hyllystä. Tässä tulos. Tykkään. Menee äidille lahjaksi, mutta minulla on jo selkeä visio millaisen teen itselleni.

Meikkipussi

Malli: kirjasta Sew Pretty Homestyle
Kankaat: Kirpparilta vanhoja verhoja
Muut tarvikkeet: vetoketju purettu jostain vanhasta vaatteesta,
nappi kirpparilta, silkkinauha ja askarteluhuopa Tiimarista,
liimakangas Tallinnasta (Karnaluks)