Uutta puikoilta. Perjantaina viimeiset silmukat, lauantaina kastelu ja pingotus. Nopea ja kiva tehdä, ja suuri yllätys ettei Novitan Kid Mohair sittenkään kutittanut. Kerä tuntui kaulaa vasten niin pistelevältä, että olin aivan varma että en voi pitää kietaisuneuletta pelkän topin päällä, mutta kyllä vain onnistuu! Mukava huomio, sillä yleensä kutian tosi herkästi, jotain 7 veikkaa, Nallea tai vastaavaa en voi kuvitellakaan pitäväni suoraan ihoa vasten, en edes sukkia. Puikoillakin Kid Mohair käyttäytyi mielestäni ihan mallikkaasti, ainoa huono puoli oli karvaavuus, joka aiheutti aivastelua. Malli söi aivan käsittämättömän vähän lankaa, vain 166 grammaa eli  keriä meni vain 3 ja 1/3 noista pitkistä liehukkeista huolimatta.

Airy wrap-around

Ohje: Airy wrap-around, Fitted knits
Lanka: Novita Kid Mohair, 166 g
Puikot: 7 mm

Valmiiksi tuli myös pääkallokämmekkäät, nämä lähtevät kaverille Turkuun. Vaikka kämmekkäät menevät naisen käyttöön, ne mahtuisivat koon puolesta miehenkin käteen, sillä vastaanottajan toive oli iso koko, näiden on tarkoitus olla lisälämmikettä sormikkaiden tai ohuiden nahkahanskojen päälle puettuna.

Pääkallokämmekkäät

Ohje: Peruskämmekkään ohje oma, pääkallokuvio
Hello Yarnin Pirate Mittens
Lanka: Novita 7 veljestä, 70 g
Puikot: 3 mm

Rinsessa-mukaelmaVielä jotain itselleni, pipo Rinsessa-pipon innoittamana. Rowanin Soft Tweed on kyllä ihanan tuntuinen lanka! Ei kutita tipan tippaa eikä halkeile neulottaessa, langan pinta on niin materiaalin kuin värinkin puolesta todella kivan näköinen. Lankaa löytyy vielä 280 grammaa, luulenpa että pipo saa jossain vaiheessa kaulaliinan kaverikseen.

Ohje: Oma, inspiraatio ja mallineule Ulla-neuleen Rinsessa-piposta
Lanka: Rowan Soft Tweed (56% wool, 20% viscose, 14% polyamide, 10% silk), 70 g
Puikot: 6 mm

Lankavaraston pienennykselle ei kokonaisuudessaan kuulu kuitenkaan kovin hyvää, vaikka neuleita onkin valmistunut... Edellisen päivityksen jälkeen neulottavaa jäi vielä 3 kg 54 g, siitä pois tämän kertaiset eli 166 g + 70 g + 70 g = 306 g, jäljelle jää 2 kg 748 g. Paitsi että olen osanut lankaa *ankaraa itseruoskintaa*. Lankakaupoista olen pysynyt kaukana, mutta ei sekään aina auta. Viime viikolla kävin hakemassa Susannalta 425 grammaa Novitan Poppia ja eilen ostin Annelta Patons Washed Hazea 500 grammaa ja Novitan Kid Mohairia 250 grammaa (ja kahdet 120 senttiset Addi-pyöröt, mutta niitä ei onneksi lasketa) eli yhteensä 1,175 kiloa lisäystä. Susannalle jäi yksi kerä minulle mykkää mohairsekoitetta, n. 100 g (unohdin punnita!), mutta eipä tuo hirveästi auta, lisäystä edelleen 1 kg 75 grammaa. Hitto. Eli neulottavaa loppuvuodeksi 3 kiloa 823 grammaa - nyt ei kyllä hyvä heilu, olen näköjään palannut hyvin lähelle alkutilannetta, joka oli 4,150 kiloa, vähennystä puolessatoista kuukaudessa vain vaivaiset 327 grammaa. Kuinka tässä nyt näin kävi?!