Sukat anopilleViime viikolla meinasi tulla kiire. Mies oli tuttuun tapaansa unohtanut kertoa, että appivanhemmat olivat tulossa käymään viikonloppuna, eikä minulla tietenkään ollut vielä valmiina molempien joululahjat. Torstai-iltana pistin sitten kaikki muut neuleet jäähylle ja tein anopille sukat, appiukon sukat olin onneksi tehnyt jo aiemmin. Heille on helppo tehdä sukkia, sillä appiukolla ja miehelle on saman kokoinen jalka, samoin anopilla ja minulla. Myös isälleni ja hänen vaimolleen on helppo tehdä, koska heilläkin on saman kokoiset jalat kuin meillä.

Näissä anopin sukissa mallineule on Nukkumaijan unisukista, jotka löytyvät täältä, mutta jonkin verran sovelsin omiani, kantapään ja kärkikavennukset tein lukematta ohjetta, minulle helpoimmalla/omimmalla tavalla - kiire kun oli. Lankana oli Seitsemän veljestä Raitaa ja puikkoina bambupyöröt, 3 mm.
Kämmekkäät isälle
Lupailin muistaakseni tuolla aiemmin kuvaa isälle tekemistäni kämmekkäistä, joten tässäpä nämä. Lankana sama Seitsemän veljestä Moniraita, josta tein isälle sukatkin, myös selkäpuolen mallikuvio on sama kuin sukkien varressa oleva. Kämmekkäät ovat tarkoituksella tuollaiset aika lyhyet sormiin päin, sillä isä on kova pilkkimies ja toivoi tuollaisia ennen rystysiä loppuvia, pitempiin kuulemma koukku tarttuu liian helposti.

Viikonloppuna rupesin tosissani laskemaan jäljellä olevaa joululahjojen neulomisaikaa ja pahasti uhkasi paniikki iskeä... Laskin listalla olevat neulotut lahjat 17 ihmiselle, vielä on neljä lahjaa tekemättä.

Listalla:
    kämmekkäät    2 paria
    tossut               2 paria
    poncho            3 kpl
    pusero             1 kpl
    pipo                 1 kpl
    lapaset             3 paria
    kolmiohuivi       2 kpl
    kaulaliina          2 kpl
    sukat                3 paria

ja sitten vielä joko yhdet lapaset tai kaulaliina lisää, pitää vielä urkkia kälyltä kumpi olisi tarpeellisempi juttu isoveljelle. Omalle perheelle neulomiset eivät ole tuossa mukana, nuo ovat omille ja miehen vanhemmille, sisaruksille sekä niiden puolisoille ja lapsille tulevia juttuja. Onneksi kaikki isot on tehty, puutelistalla on vielä isoveljen lahja ja sen lisäksi yhdet tossut (huovutetut), yhdet sukat ja yhdet lapaset (huovutetut).

Viikonloppuna tein kummipojalle kaulaliinan, ihastuin kovasti malliin, koska se on kaksipuoleinen, palmikkoa tulee molemmille puolille, toiselle kaksi ja toiselle kolme rinnakkain. Ohje on Lion Brand Yarnin sivuilta, Reversible Cable Scarf (ohjeen näkeminen vaatii maksuttoman rekisteröitymisen). Kaulaliina on aika tylsä vaatekappale tehdä, mutta tämä valmistui nopeasti viitosen puikoilla kaksinkertaisesta Novita Woolista (256 g), mittaa huiville tuli 18 x 170 cm. Kuvassa  huivi näyttää aika pitkältä koska on noin 140 senttisen poikani kaulassa, mutta näyttänee paremmalta yli 180 senttisen kummipoikani kaulassa. Käsittämätöntä että olen jo niin vanha, että minulla voi olla tuon kokoinen kummipoika!

Kaulaliina kummipojalleKaulaliina kummipojalle