Katsaus viime vuoteen.
Kesäkuussa kaivoin varovasti, parin vuoden neulomistauon jälkeen, puikkoja esiin ja tein itselleni ponchon. Homma sujui, mutta silti vasta elokuussa tartuin puikkoihin uudelleen ja neuloin villatakin (joka muuten ei miellytä enää silmää ja menee purkuun...).

Siitä se sitten lähti... Syyskuun alusta vuoden loppuun puikoilla syntyi:

9 paria sukkia
8 paria lapasia
6 paria kämmekkäitä
3 ponchoa
2 huovutetut tossut
1 villapaita
5 kolmiohuivia
2 kaulaliinaa
3 pipoa
1 apupupu

Suurin osa meni joulu- ja synttärilahjoiksi, omaan käyttöön noista jäi vain yhdet sukat ja kaksi kolmiohuivia, joten hyvällä omatunnolla hyökkäsin viikonloppuna Naisten joulumessuilta ostamani karitsanvillalangan kimppuun ja tein ITSELLENI lapaset ja baskerin. Ai että tykkään tuosta langasta ja sen väristä!

Baskeri ja lapaset
Tein ensin lapaset, ja baskeri syntyi sitten lapasten kuvion pohjalta, sillä halusin käyttää siihen samaa kuviota. Pelkäsin että lanka kutittaa, joten päätin neuloa baskerin reunuksen sisäpuolelle Novita Woolista vuoren, sillä tiesin ettei se kutita minua liikaa. Baskerin "ohje" syntyi sitä mukaa kun neuloin, eli mitään ohjetta ei ole, se että kavennuksista tuli noinkin kiva kuvio on silkkaa onnellista sattumaa.

Ai niin, eivät nämä olleetkaan aivan ensimmäinen työ tänä vuonna, ensimmäisenä syntyi kaverilleni myöhästyneenä joululahjana sukat, mutta niistä en muistanut ottaa kuvaa (eipä niin väliäkään, ihan perussukat ilman kommervenkkejä).
 Baskerin sisäreunaBaskerin kavennuskuvio