Lapasia lapsilleEdit: Sori haamupäivityksistä, lisäsin postauksiin lanka- ja puikkotiedot.

Päivän tauon onnistuin pitämään neulomisesta, ja jo sen jälkeen sormet tuntuivat paremmilta. Viikonloppuna tein esikoiselle lapaset (Seiskaveikasta, sukkapuikot 3 ja 3,5), alkavat aamut olla jo niin viileitä, että voivat olla tarpeen hyvinkin pian. Nuo punaiset lapaset (Nallesta, sukkapuikot 2,5 ja 3) tein kuopukselle viikko sitten. Lapaset ovat mukavia välitöitä, helppoja ja nopeasti valmistuvia. Eilen tein isoveljen tytölle, joka on myös kummityttöni, verkkoponchon (Novita Teddy, lyhyt pyörö 10, virkkuukoukku 8), se se vasta olikin nopea (ja helppo) työ, pikkuveljen saman ikäiselle tytölle pitäisi tehdä samanlainen mutta erivärinen, molemmat menevät joululahjoiksi.

Kauheasti tekisi mieli aloittaa joku huivin neulominen, olen kovin ihastunut tuohon ohuen mohairlangan väriin, mutta yritän jarrutella vielä hetken, sillä kun aloitan jotain, en malta juurikaan laskea työtä käsistäni, ja sitä sormet eivät taitaisi tällä hetkellä kestää. KaukosäädinhärdelliTuunattu kaukosäädinhärdelliMinulla ei ole hajuakaan mitä tuo lanka on, sitä myytiin Menitan outletissa vyyhdeittäin (edullisesti ja ilman vyötettä), eikä myyjäkään oikein tiennyt (!) - no, väri on joka tapauksessa erittäin hyvä ja veikkaisin, että tuota on noin 400 m/100 g, eli hyvin sopii johonkin ihanaan hartiahuiviin.

 Eilen kokeilin ompelukonettakin ekan kerran korjauksen jälkeen ja hyvin pelitti! Tuunasin Ikeasta ostetun kaukosäädintaskuhommelin paremmaksi, siinä onnettomassa kun on alunperin vain kolme säädintaskua ja turhaksi osoittautunut kolo rullatulle lehdelle. Avasin sen lehtirullapaikan ja siitä saamastani ylimääräisestä kankaasta ompelin kaksi kaukosäädintaskua lisää. Unohdin ottaa kuvan ennen ompelua, niinpä vasemmalla oleva kuva on samanlaisesta, mutta uudemmasta systeemistä, joka on tietokone-/vieras-/leikkihuoneessa. Oikealla tuunattu versio, salama näköjään heijastuu ikävästi ompelulangoista, oikeasti lanka on hyvin lähellä kankaan väriä.