Verkkoponcho pikkuveljen tytölleSukat tulivat valmiiksi jo toissailtana, mutta kuvaamisen ja kuvien siirron edelle meni kaikenlaista turhanpäiväistä muka tärkeää irl-toimintaa. No, sainpa sitten valmiiksi ja kuvattua samalla kerralla myös eilen illalla tekemäni joululahjaponchon, ohje on sama millä tein joku aika sitten mustan ponchon.

Sukissa kokeilin ensimmäistä kertaa tiimalasikantapäätä, ja sehän olikin aivan älyttömän helppo, ensimmäisen sukan jälkeen meni jo ilman ohjeita. Raidalliset sukat ovat Regian 4-fädigistä, ja niissä kokeilin (jälleen ensimmäistä kertaa) varpaista aloitusta, eikä siinäkään ollut mitään ongelmia. Mukavaa vaihtelua kokeilla uusia juttuja. Tuo lanka oli muuten aivan ihanan tuntuista, mukavan ohutta eikä tuntunut kauheasti kutittavankaan paljaisiin jalkoihin. Neuloin 2,5 puikoilla, mutta kakkoset olisivat olleet paremmat, lanka oli niin sileäpintaista (verrattuna esim. Nalleen), että käsialani löysyys korostui entisestään. Vaikka kivat noista tuli - taitavat kuitenkin mennä pukinkonttiin, en itse erityisemmin pidä tuosta raitakuviosta, liian levoton makuuni.

Nukkumaijan unisukatPunaisten sukkien ohjeen löysin Ullasta, ne ovat Nukkumaijan unisukat, tosin eri langalle (minä tein Novita Nallesta) ja siten myös eri silmukkamäärillä.  Varrenkin tein eri tavalla, sileän neuleen sijaan tein  joustinneuletta kapeilla kahden silmukan palmikoilla. Niin ja kantapääksi tein tiimalasikantapään. Mitähän tuosta nyt sitten jäi enää alkuperäisestä ohjeesta.. No tietysti se tärkein eli jalan päällä menevä mallikuvio, joka on mielestäni todella kaunis, käytän sitä varmasti uudelleen. Se voisi olla kiva myös toisinpäin tehtynä eli varpaista aloittaen... Hmm, Alpaca tuolla jo kuiskailee ja odottelee puikoille pääsyä. Olisi ihan kiva tehdä välillä jotain itsellenikin, omia sukkia vartenhan sen Alpacan ostin. Taitaa vain tänä viikonloppuna jäädä neulomiset vähemmälle, lauantai menee leipoessa sunnuntaina pidettäville Kolmosen 8-vuotissynttäreille ja sunnuntai menee - no tietysti niitä synttäreitä juhliessa!
2xsukat