Joulukuun alussa on aina kiire (tentit), puolen välin jälkeen vielä kiireempi (kaikki jouluvalmistelut tekemättä), ja lopussa on... no, lopussa. Juuri siksi meillä on jo vuosia ollut käytäntönä ottaa joulun jälkeen pari viikkoa totaalisen levon kannalta, mieskin ottaa talvilomansa aina silloin, näin hänelläkin on kaksi viikkoa lomaa. Nyt onkin aika virkistynyt olo ja voi käydä uuden vuoden uusien juttujen kimppuun uudella energialla. Noin niin kuin teoriassa. Käytäntö ei aina ole noin ruusuinen...

Viimeisetkin joululahjaneuleet ehtivät juuri ja juuri ajoissa perille, vaikka kälyskän huivi ei ollutkaan valmis Ruotsiin lähetettävien pakettejen viimeisenä "ehtii jouluksi" -päivänä, vaan vasta seuraavana. Ehti, koska meni kirjeenä ja ainakin heillä päin Ruotsia posti jaettiin vielä lauantaina. Huivin kuva on Suomen pitkän, pimeän ja ankean talven takia mitä on, kuvio näkyy kohtuullisesti, mutta väri on vain sinne päin, oikeasti se on aika kiva army-vihreä.

Feather and Fan Scarf kälylle

Feather and Fan Scarf
Lanka: Menitan vyötteetön mohairsekoite, 60 g
Puikot: 5 mm

Veljen pojalle Ruotsiin lähti neuletakki, ohje on ihan peruskauraa omasta päästä, vähän lisäilin mielenkiintoa viistottamalla sekä etu-, että takahelman resoria ja neulomalla resoria myös kylkiin ja hihan päälle.

Takki veljenpojalle

Takki veljenpojalle

Ohje: omasta päästä, saumattomasti
Lanka: Susannalta syksyllä ostetut v.siniset + kerä
luonnonvalkoista Novita Poppia, 480 g

Puikot: 6 mm

Anopille ja apelle tein molemmille lahjaksi villasukat.

Brigid-sukat anopille

Brigid-sukat anopille
Lanka: 7 veljestä, 86 g
Puikot: 3,5 mm

Raitasukat appiukolle

Raitasukat apelle
Lanka: Novita 7 veljestä, 128 g

Puikot: 3,25 mm

Joulun jälkeen ehdin tehdä loppuun itselleni IK:n kesä 2006  numerosta Looking Glass Topin  Schoeller + Stahlin Merino Mixistä, mutta siitä ei vielä ole tarjota kuvaa näytille. Lisäksi tein itselleni Knitting on the Road  kirjasta Friday Harbor -sukat, mutta niiden kaunis kuvio menee kyllä totaalisesti hukkaan pätkävärjätystä Nallesta neulottuna. Ei meinaan erotu vanhasta mustaharmaasta Nalle Colorista, mutta uutta voisin kokeilla (ei kun päätä seinään vaan, koskahan opin että en oikeasti tykkää noista pätkärääkätyistä) johonkin sukkamalliin, se ei ole ollenkaan noin kirjavaa kuin vanha versio.

Friday Harbor -sukat lyhyellä varrella

Ohje: Friday Harbor (Knitting on the Road)
Lanka: Novita Nalle, 72 g
Puikot: 2,75 mm

Joulukuun kulutus on aika hyvä, (Looking Glass Top mukaan laskettuna) 1180 grammaa, mutta lankaa tuli taas hankittuakin, Wanhan Sataman messuilta mukaan lähti 500 grammaa Koposen lammastilan ohutta karstalankaa. Lisäksi en voinut vastustaa Novitan tehtaanmyymälässä hyllyllä huudellutta kivan väristä Jussia (800 g), sen säikeistä löytyy sekä tumman harmaan että viininpunaisen sävyjä.

Neulomisen puolesta olisin päässyt tavoitteeseen, sillä olen tuhonnut lankaa neulomalla 4714 grammaa ja lahjoittamalla 100 grammaa (kulutustavoite oli 4150 g), mutta luvut häviävät kirkkaasti ostetulle ja saadulle langalle, jota kertyi - voi järkytys - huimat 8079 grammaa. Eikä varmaan  riitäkään, olen aivan varma, että olen  ostanut lankaa, piilottanut sen kaikki kaapit vähitellen valtaavien lankojen joukkoon ja autuaasti unohtanut merkata ylös. Voin vain lohduttautua sillä, että lanka ei aivan lisääntynyt tuota maagista kymmentä prosenttia. Kymppiprossa päättyi siis aika nolosti, mutta eipähän lopu lanka kesken!