Nyt olen saanut akuuteimman opiskeluvelvollisuuden työläimmän osan alta pois ja on aikaa taas muullekin. Viimeisen viikon aikana en ole juuri puikkoihin tarttunut, paitsi eilen kun aloittelin Kiriä nimettömästä mohairista, siitä samasta josta tein Roosan. Icaruksen lankavalinta alkaa olla selvä, vielä kun osaisi päättää mikä väri.. tuon enempää en vielä kerro kun ehdin kuitenkin muuttaa mieleni moneen kertaa ;)

Minulla on myös uusi hurahdus! ATC-kortit. Muistin tänään että minultahan löytyy hyllystä pari juttua, jotka ovat suorastaan aarteita korttien tekoon. Toinen on mummin ja ukin jäämistöstä tullut Kodin Kuvaraamattu vuodelta 1893. Kirja on iso, kannen koko on noin 25x32 senttiä ja paksuuttakin on yli 7 senttiä. Kirjasinlaji on se sellainen vanha ja koristeellinen (no, näkyyhän se noissa alla olevissa kuvissa), paperi kellastunutta ja ihanan ohutta ja pehmeää, kuvat mustavalkoisia. Kirja on muuten käyttökelvoton, sillä se alkaa olla aika lailla irtolehtipainos nykyään, ilmeisesti ollut joskus kovassa käytössä. Huonokuntoisena sillä ei ole rahallista arvoa, eikä sillä ole minulle myöskään mitään tunnearvoa, en muista koskaan nähneenikään sitä isovanhempieni kodissa, eivätkä he tietääkseni olleet kovin uskonnollisia. Ja itsehän olen ateisti. Mutta ihania kortteja tuosta saa tehtyä! Toinen aarre on (sekin ukin ja mummin jäämistöstä tullut) iso pino - korkeutta melkein 20 senttiä! - sekalaisia vanhoja nuotteja. Lähisuvussa ja ystävissä ei löydy soittotaitoista porukkaa, mutta askarteluun nuo ovat aivan ihania. Raamatun tavoin nekin ovat vanhoja ja myös näyttävät siltä.

Ja nyt --- tadaa! --- ensimmäiset korttini (kuvaa klikkaamalla pääset Flickriin katsomaan sitä isompana, klikkaa siellä kuvan päältä kohtaa 'all sizes'):

Ylhäällä: Exodus I ja Exodus II
Alhaalla: Yösydän ja Niitty
ATC 31.10.2006