Roosa pingotettunaNyt tulee kuvapläjäys..

Roosa valmistui toissailtana, eli kaikkiaan siihen meni neljä iltaa. En kyllä jaksanut tehdä kamalan isoa sitten kuitenkaan, tai oli siinä koossa joku ajatuskin takana. En tiedä olisiko mummolla enemmän käyttöä kaulahuiville vai hartiahuiville, joten Roosasta tuli nyt sellainen välikoko (heh, eli ei oikein hyvä kumpanakaan..). En ole mitannut huivia, mutta leveys lienee vähän alle kaksi metriä ja korkeus varmaankin jotain 80 senttiä. Kokoa voi arvioida tuosta kuvastakin, siinä huivia pitelee 140-senttinen esikoiseni. Huivi on ihanan kevyt, punnitsin sen ja lankaa oli mennyt onnettomat 42 grammaa! Mitäs sitten tekisi lopuista 300 grammasta? ;)

Valmis Roosa!

Pipo ja sen keskeneräiset kaveritLapaset illuusiopipon kaveriksi

Torstaina aloitin luennolla ja tein illalla kotona loppuun lapaset illuusiopipon pariksi. Vieläkään en ole varma kenelle nämä menevät, täytyy varmaan udella veljien poikien talvivaatetuksen värejä niin tietää kummalle sopivat paremmin. Muuten ei ole väliksi, pojat ovat aika tarkkaan saman kokoisia. Yliopistolta kotiin lähtiessäni tarttui Kampin Suomalaisesta mukaan myös Sukkasillaan-kirja, siinä on useita ihan kivoja ideoita. Heti piti tietysti jotain pientä päästä kokeilemaan, joten lisäsin noihin lapasiin tuon kirjailun kirjan mallin mukaan. Myös neuleiden kirjailu virkkaamalla näytti aika kivalta.

Puikkopiilot yhteiskuvassaNyt minulla ei ole puikoilla mitään, koska olen menettänyt niin monta kertaa hermot oikean kokoisia puikkoja etsiessäni, että päätin lapasia tehdessäni, että uutta työtä en aloita ennen kuin olen ommellut kunnon puikkopiilot. Se oli aika hyvä lupaus, sillä himo seuraavan työn aloittamiseen on niin kova, että oli pakko panna toimeksi, että pääsen taas neulomaan.

Tekaisin tänään systeemit, joissa puikot pysyvät järjestyksessä, lyhyille (sukkapuikot, virkkuukoukut) ja pitkille omansa. Lyhyiden tsydeemiin tein vielä ekstrakoloja sälälle eli puikkomitalle, mittanauhalle, saksille ja vastaavalle. Kankaisiin ei kannata kiinnittää suurempaa huomiota, ne ovat lajia 'mitä sattui kangaskätköistä löytymään'.

Pitkät puikot kuriin!Sukkapuikot ja virkkuukoukut kuriin!