Tänään on jopa aurinko pilkahdellut hetkittäin näkyvillä, joten piti pistää pikaisesti kamerakamat kasaan ja syöksyä pihalle kuvaussessioon. Eli olkaatten hyvät, February Lady Sweater:

February Lady Sweater

Malli: February Lady Sweater
Lanka: Titan Woolin Superwool (100% merino), 600 g
Puikot: 4,5 mm
Muokkaukset: Täyspitkät hihat joissa yhden
 mallikerran verran (7 s) kavennuksia


Tästä tuli heti uusi suosikkineule, kiva malli, kiva väri ja lisäksi kiva tehdä. Voisin tehdä toisenkin, vaikka  puuvillasta tai bambusta.

Tein muuten ensin napinreikiä neljä, kuvittelin sen olevan parempi, mutta kun se ei sitten ollutkaan (näytti minun päälläni hölmöltä), kadutti aika lailla. Ai miksi? No siksi, että on helkkarin vaikeaa ommella aina oikein -pintaan tehtyä kahden rivin napinreikää nätisti umpeen. Pääsi aika monta manausta ja kirosanaa räpeltäessä, mutta kyllä siitä ihan siisti lopulta tuli.

Lanka riitti juuri ja juuri, kahdestatoista kerästäni jäi pari muutaman metrin pätkää. Halusin tehdä pitkät hihat, mutta en halunnut myöskään tinkiä helman pituudesta, joten tein helmaa ja molempia hihoja vuorotellen, koko ajan laskien ja arvioiden langanmenekkiä. Rasittavaa. Muistinpa taas miksi ostan lankaa yleensä kilon, tai ainakin 800 grammaa kerrallaan. Langan loppuminen harmittaa, mutta jos sitä on liikaa, loput saa aina upotettua pipoihin, lapasiin, raitahommeleihin tms.