Uskotteko jos väitän että selvisin reilu viikko sitten Helsingin Kädentaito 2007 -messuista ostamatta lainkaan lankaa? No ei kannatakaan uskoa. Voisin asettaa itselleni kymppiprojektiin ihan oman tavoitteen, se voisi olla vaikka lankavaraston kasvamisen pysyminen alle 10 prosentissa.

Ihan pienellä voin tunnustaa, että myös Lauttasaaresta on viime aikoina matkannut meille lankaa; Novitan Bambua pussilankana 1650 grammaa. Saako selittää? Se oli priimakamaa, kuulemma kevään väriä (minun silmiini se on rairuohon väristä), jota jäi Tampereen messuilta yli, ja hinnaksi jäi alle euron kerä! Ei vaan voinut vastustaa. Samasta syystä mukaan lähti myös Tampereen ylijääminä  pussilankana myytyä suunnilleen saman sävyistä Rose-mohairia 450 g.

Lähdin messuille sunnuntaina miehen ja lasten kanssa, mutta julmasti hylkäsin heidät heti alkumetreillä alakerran elukoita katsomaan ja suuntasin kädentaitojen puolelle. Messutarjonnan lisäksi bongasin myös muutamia bloggaajia, matkalle osuivat Marjut, Villasatu, Kristel, Catariina ja Pörrö. Pörröltä taisin saada massailutartunnan, jotain valmistakin on jo syntynyt, mutta se ei todellakaan ole vielä näillä taidoilla lähelläkään esittelykelpoista (hyvä jos joten kuten käyttökelpoista).

Hankinnat räväytän tähän nyt kaikki kerralla, mukaan tarttui  Harmony Guides: Lace & Eyelets - 250 Stitches to Knit,
Getting Started Making Wire Jewelry and More, uusi lehti nimeltään Ihana,

 Messuilta hankittua

kaksi Yo-Yo -kiekkoa (kukka ja sydän), kuvioleikkuri paperille ja kartongille,

YO- YO

kahdet 30 cm Addi-pyöröt (2,5 ja 3 mm), Addin 6 mm sukkapuikot, puinen kinnasneula, kerroslaskin, silmukanpitimiä,

Neuletarvikkeita messuilta

 ihanaa alpakkalankaa, La Alpacaa 300 g, Schoeller + Stahlin Merino Mixiä 500 g,

La Alpaca ja Merino mix

kaksi Kiertoliikkeen kierrätyslasista riipusta, pienen pieni sydänmuotti massanappien tekoon, Hannele Hämäläisen upeita keraamisia nappeja,

Nappeja ja koruja

sekä lasihelmiä Sinellistä ja Thuja Designilta.

Lasihelmiä messuilta

Ensi kerralla tarkempi lankojen kulutus/lisäys -tilanne sekä viimeiset marraskuussa valmistuneet neuleet (slipari, pipo ja kahdet sukat). Nyt jatkan vuoden viimeiseen tenttiin lukemista.