Vaikka poika ei vielä ole palannut kouluun, alkaa hän olla toipumassa ja vihdoin on lupa (ja aikaa) antaa oman väsymyksen tulla. Tai oikeastaan ei, sillä mies onnistui saamaan flunssan ja makaa vuoron perään joko sängyn tai sohvan uumenissa 39 asteen kuumeessa. Että vähän on ollut blogin päivittäminen heikoissa kantimissa, ja aika heikossa hapessa olen näköjään muutenkin ollut, sillä olen onnistunut (tähän kauheasti kirosanoja) sössimään 10% Projektiin osallistumiseni. Huomasin että 2.9. kirjoittamani postaus lopullisestai alkutilanteesta on jäänyt julkaisematta, olen tallentanut sen vahingossa vain luonnokseksi, enkä ole näköjään onnistunut ilmoittautumiskommenttinikaan lähettämisessä (sen joka piti jättää viimeistään 8.9.) - ei löydy niin ei löydy. Höh.

Mutta jotain olen kuitenkin onnistunut tekemään sähläämisen ohessa. Elokuun alussa valmistui toppi Novitan Malibusta, jota hyppäsi kesällä pussilankana mukaan Lauttasaaren tehtaanmyymälästä. En ole aikaisemmin tehnyt mitään Malibusta, koska vierastan kiiltäviä lankoja, mutta ainakaan tässä värissä pieni kiiltävyys ei valmiissa puserossa enää tuntunutkaan pahalta. Saa nähdä miltä se näyttää valkoisessa langassa, sillä sitäkin tarttui samalla reissulla pussilankana mukaan, peräti reilun kilon verran. Voipi muutenkin päätyä väripataan... tässä huushollissa vitivalkoinen vaate ei välttämättä ole järin fiksu valinta.

Malibu-toppi

Lanka: Novita Malibu, 438 g
Puikot: 5 mm
Ohje: Inspiraatio Filati Handknitting Spring/Summer 2007, malli 39

Loppujen lopuksi  muutoksia tuli niin paljon, että mallia voinee sanoa (ainakin melkein) omaksi... Alkuperäisessä ohjeessa on etuhalkio tehty eri tavalla, siinä on myös istutetut hihat, pystykaulus, reunavirkkauksia jne. Ainoa suoraan lehdestä otettu on etukappaleen joustimen yläreunan malli. Alkuperäistä puseroa voi käydä kurkkaamassa täällä (skrollaa alas, viimeisen rivin keskimmäinen kuva).

Elokuun lopulla valmistuivat myös Brigid-sukat - vihdoinkin löytyi todella kiva malli paksulle langalle! Ohuille sukkalangoille löytyy vaikka mitä, paksuille kivat mallit ovat harvemmassa. Neulomisen kannalta näistä ei paljon haastetta löydy, malli on helppo ja yksinkertainen, sopii hyvin tv-neuleeksi, mutta lopputulos on tekemisvaiheen tylsyyden arvoinen. Sen verran poikkesin ohjeesta, että jatkoin takana joustinneuletta myös kantalappuun.

Brigid

Lanka: 7 veljestä, 90 g
Puikot: 3,5 mm
Ohje: Brigid


Pipo kuopukselle
Sukista jäi lankaa juuri sopivasti Kuopuksen pipoon.
Lanka: 7 Veljestä, 46 g
Puikot: 3,5 mm
Mallineule Ullan Rinsessa-piposta

Pusero valmistui jo ennen lankavaraston ensimmäistä punnitusta, mutta sukkiin ja pipoonkin menneet langat olin jo vähentänyt lankavaraston aloituspainosta (joka oli 41 kiloa 508 grammaa), mutta mitäpä tuosta sen enempää kun kerran sössin koko jutun (tähän vielä lisää kirosanoja jos joku jäi tuolla postauksen alussa käyttämättä).