Ginghaminruutu-lapasetTaidan juuri ja juuri ehtiä tämän kuun puolelle... Lapasista osa on ollut valmiina jo jonkun aikaa, mutta eipä ole ollut aikaa kuvata ja postata. Kuvat löytyvät myös Flicrin Lapaskuu-ryhmästä. Oma Lapaskuun saldoni on aika kehno, vain kolmet lapaset ja yhdet kämmekkäät kuukaudessa. Tosin olen aivan supertyytyväinen noihin ruudullisiin, niistä tuli tosi kivat.

Ruudulliset lapaset ovat ginghaminruutua; vaikka mallineule näyttää ruudukolta, jokainen väri on neulottu omilla kerroksillaan, ruudutus syntyy neulomatta nostetuista silmukoista. Mallineule on kuuden kerroksen korkuinen, vaikka näyttääkin valmiina neulepintana vain neljältä kerrokselta. Neuleesta tulee mukavan paksu, mutta kuitenkin kuohkea ja näin ollen lämmin. Lankana on Novitan Nalle, puikot 2,5 mm ja silmukoita 40. Ginghaminruutu-mallineuleen löysin Stanfieldin ja Griffithsin Neulojan käsikirjasta.

Näitä seuraavia lapasia on neljä täsmälleen samanlaista, ja ne ovat menossa veljenpojalle joululahjaksi. Poika on kova hukkaamaan käsineitä, joten veljen vaimo toivoi, että lapasilla ei olisi väliä kumpaan käteen ne tulevat ja molemmat parit saisivat olla samanlaisia. Tein näihin lapasiin, samoin kuin ruudullisiin, peukalokiilan, mutta näihin tein myös sädekavennuksen, jolloin peukku on aina oikeassa paikassa, puki lapaset kumpaan käteen tahansa. Ei haittaa vaikka pojalta olisi joku lapanen välillä hukassa, aina pitäisi kuitenkin löytyä molempiin käsiin samanlaiset tumput! Lankana näissäkin Novita Nalle, puikot 2,5 ja 3 mm, silmukoita 40.

Neljä kertaa lapanen

Ja viimeiseksi vielä kämmekkäät Woolista, tämä pari ei ole vielä varma minne tulee olemaan matkalla jouluaatoksi, kenties miehen siskontytölle, joka on myös miehen kummityttö. Huolitaanko lapaskuuhun myös kämmekkäitä? No, pistin kuvat kyllä sinne ryhmään, mutta otan tietysti pois jos kämmekkäitä ei lasketa mukaan...

KämmekkäätKämmekkäät