Postia! 5 x Interweave KnitsLisää mukavan ripeää toimintaa; tilasin Interweave Pressiltä neljä vanhaa IK:n numeroa ja kun kerran viidennen lehden sai ilmaiseksi, tilasin vielä syksyn numeronkin - lähetyksen toi oikein lähettipoika kotiovelle asti tasan viikon tilaamisen jälkeen. Ei ollut tämäkään pahan hintaista, päinvastoin, viisi lehteä tuli maksamaan  postikuluineen hieman reilut 39 euroa, Akateemisessa irtonumero maksaa 9 euroa.

Paljon ihania malleja ja aivan liian vähän aikaa neuloa. Ahkera kyllä pitäisi olla, sillä 10% Projektissa ei pärjää tämän viikon toiminnalla - ostin sukkalankoja Ketunpää-tuotteesta 800 grammaa, pussilankoja Novitalta 4,1 kg (tavallista ja Kantri 7-veikkaa yhteensä 2 kg 450 g ja Mamboa 1 kg 650 g), eikä neulottuna ole kuin pari pipoa, vauvan sukat ja lapaset, sekä sukat itselleni. Lankavarasto on siis kasvanut 36,8 kilosta 41,7 kiloon; loppuvuoden kulutustavoite on siis 4 kiloa 170 grammaa (voihan p**** - näköjään torpedoin onnistumisen mahdollisuuteni ennen kuin koko tempaus on edes alkanut). Lankojen kokonaispainosta ei ole vielä vähennetty tällä viikolla valmistuneita, mutta ei niistä pahemmin ole apua.
Edit: Valmistuneiden paino oli 192 grammaa, eli uusi lankavaraston alkupaino oli 1. syyskuuta 41 kiloa 508 grammaa ja vähennystavoite siis 4 kiloa 150 grammaa.

Vauvan setti on tehty naapurin vanhalta rouvalta ostamieni hyvin marinoitujen lankojen (yht. n. 9 kg) joukosta löytyneestä Novita Princess-langasta. Lanka vastaa Bambinoa, mutta lienee kotoisin jostain 80-luvun hämäristä. Setti lähti postissa yllätyksenä Savonlinnaan miehen entiselle työkaverille, jonka esikoispoika syntyi parisen viikkoa sitten.
Vauvan sukat ja lapaset
Lanka: Novita Princess, 26 g
Puikot: 2,5 mm
Ohje: Oma, sukissa silmukoita 40, lapasissa 36

Toinen pipoista, samoin omat sukat, ovat vielä kuivumassa, mutta ensimmäinen pipo pääsee esille koska valmistui jo alkuviikosta. Shedir oli tosi kiva malli tehdä, vaikka sormeni eivät tykänneetkään jatkuvista ristikkäisistä silmukoista. Sormien särkemisen takia tähän meni muutama ilta, koko iltaa ei millään voinut nyhertää, sormet tekivät lakon. Sileämmässä langassa kuvio näkyisi paremmin, mutta aika kivasti se Drops Alpacassakin näkyy. Alpaca on yksi suosikkilangoistani, ihanan pehmeää ja valikoimassa on paljon ihania värejä. Lila lanka on ylijäämää alkuvuodesta tekemästäni vauvan nutusta. Vielä siitä tekisi tytölle vaikka pienen kolmiohuivin pipon kaveriksi.
Shedir
Lanka: Drops Alpaca, 30 g
Puikot: 3 mm
Ohje: Knittyn Fall surprise 2004
(lapsen kokoon tein viiden sijaan vain
kolme kuviotoistoa korkeussuunnassa)