Sairastelusta huolimatta jotain on valmistunutkin.

Esikoisen neuletakki odotteli viikon, että saisin aikaiseksi raahautua ostamaan vetoketjua, mutta kun vihdoin pääsin kiinnittämään ketjua, se sujui varsin mukavasti. En kuitenkaan uskaltanut sössiä ompelukoneen kanssa vaan ompelin kiltisti käsin. Harmaa vetoketju sopii mielestäni takkiin aika hyvin, takin kanssa samanväristä en löytänyt millään oikean mittaisena.

Lanka: Novita 7 Veljestä (punnitseminen unohtui ja nyt takki on pojan matkassa, mutta lankaa meni arviolta noin 500 grammaa, eli 100 grammaa vähemmän kuin ohjeessa sanottiin)
Puikot: 4 mm
Ohje: Suuri Käsityölehti 2/2003, malli no 11 (140 cm)

Pieniä muutoksia tein malliin, mm. pidemmät hihat, vetoketjun halusin vain kauluksen puoleen väliin ja vetoketjun viereen tein molemmille puolelle ribbineuloksen yhteen oikeiden silmukoiden raitaan palmikkokäännöt joka 8. kerros (näkyy lähikuvassa). Neuloin myös takin etu- ja takakappaleet yhtenä tasona kainaloihin asti ja hihat kokonaan pyöröneuleena.
Ribbitakki
Sillä aikaa kun takki odotti vetoketjuaan, tein loppuun blogiystävälle lahjaksi menevän huivin. Alun perin meillä oli syksyllä puhetta tilaustyöhuivista, eli kaverin piti maksaa huivista ja minun oli tarkoitus suunnitella oma malli, sillä muiden malleilla tehtyjä töitä en tietenkään saa myydä (tekijänoikeusjutut ja niinpäinpois). Päätin kuitenkin aika pian, että haluan antaa huivin lahjaksi, korkeintaan lankakuluja vastaan, joten tein sen siitä sitten kuitenkin Fifi III:n. On kyllä viimeinen Fifini vähään aikaan. Malli on kiva ja helppo, mutta neljäs Fifi neljässä kuukaudessa alkaa olla riittävästi. Ja jotain vaativampaa olisi kiva kokeilla. Icarus-ohje polttelee, mutta en ole ihan varma... jos jollekin lahjaksi... Olen huomannut, että kovin iso kolmiohuivi ei ole minun juttuni käytön kannalta - eniten käyttöä on tuollaiselle reilu puolitoista metriä leveälle, se on vielä hyvä kaulahuivikoko, mutta riittää hätätilassa myös hartiahuiviksi.

Lanka: Novita Kid Mohair, 104 g (kahdelle viimeiselle kerrokselle tarvittiin kolmatta kerää, onneksi sellainen löytyi...)
Puikot: 4 mm
Ohje: Fifi III, Ulla-neule
Fifi III lahjaksi blogiystävälle