Käsi on vaivannut ja sen myötä neuletahti hidastunut. Eilen käsikirurgi sorkki karmealla neulalla kämmentäni ja näyttäisi siltä, että ongelma on ainakin toistaiseksi korjaantunut, kenties kohta käsi on kivuton ja pystyn tarttumaan taas kunnolla puikkoihin. Illalla jo yritin ja tikuttelin kymmenisen senttiä kaverille menossa olevaa Cavern Cardigania, mutta särky pakotti pistämään neuleen sivuun. Sitä on näköjään aika tottunut neulomaan aina istuessaan aloillaan, sen verran oli omituista katsella telkkaria ilman neuletta, olo oli käsittämättömän levoton ja keskittyminen aivan hukassa.

Kysyin lääkäriltä onko vaivallani mitään tekemistä neulomisen kanssa, mutta jostain syystä se vain nauratti (nais)lääkäriä, kuvitteli varmaan että teen sukan viikossa tai neulepuseron puolessa vuodessa. Hymy hyytyi aika äkkiä kun kerroin neulovani suunnilleen joka paikassa; luennolla, bussissa, junassa, autossa (en sentään itse ajaessani...), kokouksissa, telkkaria katsellessa jne. Jatkoin vielä neulovani keskimäärin 2-4 tuntia päivässä, ja siinä vaiheessa lääkärin olisi voinut puhaltaa kumoon. Mutta ei kieltänyt neulomista! Jee! Ei edes käskenyt rajoittaa!

Hieman pelkäsin neulomiskieltoa, sillä vaivani on jänteen vieruskudoksen tulehdus (rasitusvamma, luultavasti neulomisesta) ja sen aiheuttama helvetin kipeä nesterakkula syvällä kämmenen kudoksissa, juuri nimettömän tyven alapuolella. Se ei näy, mutta painellessa tuntuu ja onpa tullut huomattua, että se osuu kipeästi joka paikkaan; olen kivun yllättäessä kiroillut (vahingossa) julkisesti ääneen esim. kipeällä kädellä (eli oikealla, tietenkin, eihän oikeakätisen vasen käsi voi kipeäksi tulla) painavaa kassia nostaessani, raskasta ovea avatessani, auton rattiin tarttuessani ja liukuportaiden kaiteesta vähän reippaammin kiinni ottaessani. Mutta nyt rakkula on siis sorkittu tyhjäksi ja täytyy pitää sormet, varpaat ja vaikka korvatkin ristissä ettei vaiva palaa.

Takaisin neulomiseen - ennen pahimpia särkyjä ehti valmistua toinen työni ihanaisesta Fitted Knits -kirjasta:

Cozy V-neck pullover (with deep ribbing)

Malli: Cozy V-Neck Pullover with Deep
Ribbing by Stefanie Japel (Fitted Knits)

Lanka: Schulana Himalaya (58 % merino, 36 % mohair,
6 % nylon; 50 g - 110 m), 340 g

Puikot: 4,5 mm

Lisäksi mieheni sai uudet sukat:

Diagonal Cross-Rib Socks

Diagonal Cross-Rib Socks

Malli: Diagonal Cross-Rib Socks (Favorite Socks)
Lanka: California Salida, 74 g
Puikot: 2,25 mm

Kaipa näissä on tarpeeksi oranssia käydäkseen Project Spectrumiin?

1331221.jpg