Pojalta varastettiin joku aika sitten tekemäni Utopia-pipo, joten uusi pipo piti saada äkkiä tilalle. En jaksanut enää uutta (neljättä) Utopiaa ruveta väsäämään, ja poikakin toivoi jotain, jossa pipo tulee kunnolla korville. Niinpä hyväksytin pojalla Ganomy Hatin ohjeen ja aloin töihin.

Ganomy Hat

Ohje: Ganomy Hat (Knitter's Almanac)
Lanka: Novita Aino
Puikot: 5 mm

Pari päivää sitten sain valmiiksi IK:n talvinumerosta löytyvän Gathered Pulloverin. Siitä tuli tosi kiva, vaikka matkan varrella ehti olla vaikka mitä epäilyjä. Alku tuntui älyttömän leveältä, mutta kuvio kavensi neuleen sopivaksi, hihat sen sijaan tuntuivat jäävän ylhäältä liian kapeiksi, mutta niistäkin tuli lopulta juuri sopivat. Vähän jouduin hihapyöriöitä säätämään, en tiedä johtuko ohjeesta vai siitä, että kerrostiheyteni ei osunut kohdalleen, mutta pyöriöön oli pakko lisätä kerroksia, että sen sai sovitettua hiha-aukkoon.

Lisäsin vartalo-osaan viitisen senttiä korkeutta neulomalla ekstraa kuvion yläpuolelle, samalla kuvio laskeutui minun kropalleni paremmin sopivaan kohtaan. Ohje oli tosi helppo, paljon sileää pyörönä, muuten vähän puuduttavaa, mutta telkkarineuleeksi juuri sopiva. Voisin tehdä toisenkin, Novitan Nina oli aika kivaa neuloa, sitä meni tosi vähän, ja minulla on sitä vielä vaikka kuinka paljon (punaista, kanervaa, harmaata, luonnonvalkoista ja sinistä). Toivottavasti se ei nuhjaannu ja nyppyynny nopeasti (niin kuin kävi saman koostumuksen Schoeller + Stahlin Merino Mixille, jota en voi suositella kenellekään enkä mihinkään vaikka olikin tosi hyvän tuntuista neulottavaa).

Gathered pullover

Ohje: Gathered pullover (IK winter 2007)
Lanka: Novita Nina, 360 g
Puikot: 4 mm

Gathered pullover

Niin ja tämähän menee tietysti Project Spectrumiin.

1331221.jpg