Flunssa meni jo kertaalleen ohi, mutta eilisillasta asti on nuha ollut uudestaan tuloillaan, toivottavasti ei iske tämän pahemmin. Kuopus oli kipeä viikonloppuna ja tänään sain hakea sekä esikoisen että kakkosen koulusta kesken päivän, saa nähdä koska on kolmosen ja miehen vuoro sairastua.

SäärystimetViikonloppuna yritin saada neuleinspistä takaisin vääntämällä väkisin itselleni säärystimet. Olisi sitä paremminkin voinut valita, sillä säärystimien neulominen pääsee tylsyydessä lähes kaulaliinan tasolle, eikä siten ole omiaan houkuttelemaan kadonnutta inspiraatiota takaisin. Ajattelin kuitenkin, että ulkona alkaa pahasti näkyä talven merkkejä, joten säärystimiä ehkä piankin tarvitsee. Inhoan kaikenlaisia sukkahousuja ja kerrastoja, joten en käytä niitä vaikka olisi kuinka kylmä, vaan pistän pitkän takin päälle ja vedän housujen alle lähes puoleen reiteen ylettyvät säärystimet. Ne on myös helppo vetäistä alas jos sisätiloissa, esim. luennolla, tulee kuuma - ainakin se on helpompaa kuin käydä vessassa riisumassa välihousuja! Jos lähden kunnolla ulkoilemaan, vaikkapa pulkkamäkeen, vedän jalkaani verkkarit tai vastaavat ja niiden päälle toppahousut.

Minulla on ennestään jo yhdet pitkät säärystimet, mutta ne ovat hieman kutittavaa lankaa, joten tein nämä uudet Novitan Woolista, eivätkä muuten kutita ollenkaan! Silmukoita oli alun ja lopun joustimessa 60 ja palmikkokuviossa 72, puikot 3,5 mm ja langankulutus 140 g. Kaksivärisyydessä on se idea, että voi valita muun vaatetuksen mukaan kumman värin haluaa näkyvän lahkeen alta (vedän säärystimen alareunan aika alas kengän päälle). Ihan kivat noista tuli.

Kylläpä tuo kuvakulma saa sääret näyttämään paksuilta... vaikka en olekaan mikään sirokinttu, niin ei ne sentään noin paksut ole  =)