EDIT: Löysin palatossuihin ohjeen Käspaikan sivuilta, omani tein aika tarkkaan samalla tavalla. Lisäsin muutkin eilen kiireessä pois jääneet linkit tekstiin.

Ravelry (jossa tunnuksena oikea nimeni, Marja) ja Facebook ovat karmeita aikasyöppöjä. Päiväkirjapuolella on jokunen päivitys, mutta on tämä aika synti ja häpeä ettei täällä ole ollut yhtään mitään kuukauteen. Varsinkin kun valmistuneita töitä olisi ollut. Hyi minua. No, kyllä tässä välissä tuli yksi keuhkokuumekin sairastettua, ja keksin heti kättelyssä aika hiton monta mukavampaa tapaa saada kaksi viikkoa kulumaan kuin henkitoreissa yskiminen ja kuumeen kourissa vuoroin palelu, vuoroin hikoilu! Alkaisi vähitellen tuntua siltä, että meidän perheen sairastelukiintiö saisi olla tältä syksyltä jo täysi. Ei millään enää jaksaisi.

Sitten niihin valmiisiin. Ensimmäiseksi Jaywalkerit:

Jaywalkerit joulupukin konttiin

Lanka: Regia 4-fädig, 82 g
Puikot: 2,5 mm
Ohje: Jaywalker
Muuta: Pitäisi käyttää 2 millin puikkoja
jos haluaisin suoraan ohjeella omaan koipeen (38-39)
sopivat sukat, näiden koko on noin 42.

Kälyskä pyysi tekemään itselleen säärystimet, mutta lankoja kaivaessani en löytänyt hänen toivomiaan värejä. Sen sijaan löytyi itselleni mieluinen väriyhdistelmä ja säärystimet itselleni lensivät puikoille. Jospa jouluun mennessä saisin hankittua sopivan väriset langat Kälyskänkin säärystimiin (mutta kun... äh... se 10% -projekti...). Itse käytän talvella säärystimiä farkkujen alla sukkahousujen ja kerrastojen (vihaan molempia!) sijaan. Säärystimet yli polven vedettyinä ja pitkä takki - ja hyvin tarkenee.

Säärystimet

Lankana nimetön villasekoite lankavaraston uumenista, 104 g

Ja tämä Typyn Jacques Cousteau -pipo on aina vaan yhtä kiva malli. Tämä Isoveljestä neulottu yksilö matkustaa kaverin hoteisiin Turkuun.

Pipo miehelle

Lanka: Novita Isoveli, 72 g
Puikot: 4,5 mm
Ohje: Typyn Jacques Cousteau -pipo

Ja viimeiseksi nopea yhden illan neuletyö, palatossut esikoiselle.

Tossut esikoiselle

Lanka: Nimetön villasekoite lankavarastostani, 60 g
Puikot: 3,5 tai 4 mm, ei voi millään muistaa kun ei ajoissa laita ylös...
Ohje: Perinteinen palatossu - kai tälle ohjekin jostain löytyy,
mutta on niin helppo että pysyy muistissa kun on kerran tehnyt.
EDIT: Käspaikan sivuiltä löytyi ohje nimellä "Kahdeksan neliön palatossut",
aika tarkkaan samalla tavalla tein oman versioni.

Kietoutumisneule talven varalle

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä ihan itse suunniteltu neuletakki. Inspiraatio lähti italialaisesta vyötteettömästä langasta, jota hankin keväällä Huuto.netistä. Langassa on 80% villaa ja 20% tekokuituja, se on ihanan pehmeää, lämmintä eikä kutita yhtään. Ja sitä oli kokonainen kilo. Alkoi kesän yli hautunut vähän pidemmän ja ison kietoutumistakin suunnittelu talven varalle.

Pahoittelen luvattoman kehnoa kuvaa, mutta mies ei jostain syystä yhtään innostu neuleiden kuvaamisesta (heh), eikä oma käsi veny kovin pitkälle, joten kuva on otettu huonosti valaistussa eteisessä peilin kautta. Mutta kyllä siitä jotain näkee, tykkään itse takista niin kovasti, että vaikka normaalisti en postaisi näin kammottavia kuvia, tällä kertaa oli pakko väkivalloin hiljentää sisäinen kriitikkoni.


Lanka: Vyötteetön italialainen villasekoite
(villaa 80%, akryylia 20%) Huuto.netistä, 778 g

Puikot: 7 mm
Ohje: omasta päästä


Tykkään, tykkään, tykkään. Tosin tuo on niin kuuma, ettei sitä voi sisällä pitää jos ei halua kylpeä hiessä. Lankaa jäi vielä reilu 200 grammaa, joten siitä voisi keksiä vielä jotain kivaa tuon kaveriksi, vaikka pipon ja lapaset.

10% Projektin tilannekin näyttää hyvältä, yhteensä näihin kului lankaa 1096 grammaa. Kokonaistavoite on 4150 grammaa, jos siis jatkan neulomista jatkossakin samaa reilun kilon kuukausivauhtia, onnistun tavoitteessa. Neulottavaa loppuvuoden kolmelle kuukaudelle on vielä 3 kiloa 54 grammaa.